EN | FA

پرفسور امیر نورمحمدی

پرفسور امیر نورمحمدی

تاریخ برگزاری : 1403/05/17
وبینار بزرگ بیمارستان پرندگان سانا
نشست ششم
سخنران: پرفسور امیر نورمحمدی
موضوع: “ILT in Australia, Lessons to learn”
چهار شنبه  17مرداد  1403
ساعت 16به وقت ملبورن استرالیا و ساعت 10:30 به وقت تهران
تماشای ویدیو کامل در آپارات بیمارستان پرندگان سانا:
Part 1
Part 2
Part 3

پروفسور امیر نورمحمدی فارغ‌التحصیل دکترای دامپزشکی دانشگاه تهران در سال ۶۹ است که تحصیلات دکترای خود را در دانشگاه ملبورن بین سال‌های ۱۹۹۵ تا ۱۹۹۸ در مورد پاتوژنز مولکولی مایکوپلاسموز پرندگان به پایان رساند ...

حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: نشست ششم وبینار بزرگ بیمارستان پرندگان سانا با سخنرانی «پروفسور امیر نورمحمدی» در روز چهارشنبه ۱۷ مرداد سال 1403 در ساعت ۱۶ به وقت ملبورن استرالیا و ساعت ۱۰:۳۰ به وقت تهران برگزار می شود.
این وبینار که به همت پژوهشکده بیماری‌های پرندگان سانا درمان و با موضوع «لارنگوتراکئیت عفونی طیور در استرالیا؛ درس‌هایی برای آموختن» برگزار می‌شود، بهانه‌ای شد تا به سراغ «دکتر جمشید رزم‌یار» رئیس این پژوهشکده برویم و دقایقی را با وی به گفت‌وگو بنشینم.
حکیم مهر: آقای دکتر، فلسفه و هدف از راه‌اندازی پژوهشکده بیماری‌های پرندگان سانا درمان چیست؟
با توجه به رویکرد بیمارستان پرندگان سانا در جهت راه‌اندازی بخش‌های پژوهشی در زمینه بیماری‌های طیور، کمک به توسعه این صنعت در کشور، نقش‌پذیری بخش خصوصی در تولید علم و تحقق شعارهای مقام معظم رهبری در مورد جهش علمی و حرکت جهادی در بخش خصوصی، تمهیدات لازم جهت راه‌اندازی پژوهشکده‌ای که بتواند به صورت منطقه‌ای و ملی نقش خود را ایفا کند، در دستور کار قرار گرفت.
در همین رابطه سه گروه جهت تحقیق بر روی بیماری‌های ویروسی، بیماری‌های باکتریایی و بیماری‌های متابولیک، انگلی و قارچی پرندگان تعریف شد. این تقسیم‌بندی به گونه‌ای انجام شده که تمام بیماری‌هایی که می‌توانند صنعت طیور را تحت تاثیر قرار داده و برای کشور خسارت ایجاد کنند، پوشش داده شود. خوشبختانه این ساختاربندی با توجه به امکانات وسیع این مجموعه از لحاظ فضای آزمایشگاهی و افرادی که در آن فعالیت می‌کنند، مورد موافقت قرار گرفت.
حکیم مهر: امکانات مجموعه در چه سطحی است؟
 اکثر افراد شاغل در مجموعه دارای PhD بیماری‌های طیور، ویروس‌شناسی، پاتولوژی و انگل‌شناسی هستند. مجموعه از لحاظ فضا و مکان نیز شرایط ایده‌آلی دارد و از نظر تجهیزات دارای یک کتابخانه مجهز به کتاب‌های جدید علمی است. اولین عملکرد آن به‌جز بحث قراردادهای پژوهشی با بخش خصوصی صنعت و دستگاه‌های مختلف، تولید مقالات و نشریه بوده است. از برنامه‌های دیگر پژوهشکده نیز می‌توان به تشخیص بیماری‌های نوظهور و توجه به بخش بهداشت در پرندگان اشاره کرد. واقعیت این است که پیش از این، سخنرانی‌ها در قالب مجله انجام می‌شد و ما منتظر مصوبه بودیم تا بتوانیم سخنرانی‌های علمی و برنامه‌های آموزشی را در مسیر خود و در قالب پژوهشکده پیش ببریم. در موسسه، تولید علم در قالب مقالات مرتبطی که توسط خود بیمارستان انجام شده و تولید کتاب در زمینه بهداشت و بیماری‌های پرندگان با توجه به دیتاهای فراوانی که جمع‌آوری شده، همواره مدنظر بوده است. در حال حاضر نیز قرار است که اولین سخنرانی بعد از تصویب پژوهشکده، توسط پروفسور امیر نورمحمدی در روز چهارشنبه هفته جاری اجرا شود.
حکیم مهر: لطفا اشاره‌ای به رزومه پروفسور امیر نورمحمدی بفرمایید.
پروفسور امیر نورمحمدی فارغ‌التحصیل دکترای دامپزشکی دانشگاه تهران در سال ۶۹ هستند که به مدت ۴ سال به عنوان مدرس تغذیه و مدیریت طیور در دانشگاه ارومیه فعالیت کرده و در زمینه بیماری‌های طیور مشغول به کار شدند. وی تحصیلات دکترای خود را در دانشگاه ملبورن بین سال‌های ۱۹۹۵ تا ۱۹۹۸ در مورد پاتوژنز مولکولی مایکوپلاسموز پرندگان به پایان رساند و بلافاصله پس از دکترا، به مدت یک سال در موسسه تحقیقات پزشکی والتر و الیزا هال روی واکسن‌های DNA برای لیشمانیوز انسانی کار کرد. از آن زمان، پروفسور نورمحمدی به طور انحصاری بر روی جنبه‌های مختلف بیماری‌های عفونی پرندگان از جمله پاتولوژی، تشخیص مولکولی، اپیدمیولوژی و واکسن‌های پاتوژن پرندگان کار و بیش از ۲۰ دانشجوی RHD را سرپرستی کرده است.
وی همچنین پروژه‌های تحقیقاتی بزرگی را در طول دوران تحصیلی خود مدیریت کرده و بیش از ۲۵ سال است که بیماری‌های پرندگان را به دانشجویان دامپزشکی آموزش داده است. پروفسور نورمحمدی بیش از ۱۳۰ مقاله علمی و چندین فصل کتاب در کتاب مرجع بیماری‌های طیور، راهنمای دامپزشکی MSD و راهنمای آزمایش‌های تشخیصی و واکسن‌های حیوانات خشکی OIE تألیف کرده است. وی یک دامپزشک ثبت شده در استرالیا و عضو هیئت تحریریه کالج دانشمندان دامپزشکی استرالیا و نیوزیلند و آسیب‌شناسی پرندگان (ژورنال) است و در حال حاضر استاد دانشگاه ملبورن و سرپرست بخش آسیب‌شناسی دامپزشکی و گروه پزشکی پرندگان است.

منبع: حکیم مهر